Меню
FMedia
3-те най-чести грешки, с които остават петна по спалното бельо

3-те най-чести грешки, с които остават петна по спалното бельо

Служителите в химическото чистене отделят петната от хранителни, лекарствени, битови, козметични и други съставки. Всеки от тях взаимодейства с плата по свой начин, което означава, че се нуждае от специален подход по време на почистването. Професионалистите знаят как да разпознаят петното и какви разтворители да използват, за да го премахнат.

Грешка 1: Изчаквате твърде дълго. Не хвърляйте изцапаното спално бельо  в коша за пране, а директно в пералнята. Най-голямата грешка, която повечето хора правят, е да отложат прането си за по-късно. Те изливат вино върху чаршафа, например, след което го свалят, слагат го в пералнята и изчакват, докато се натрупат достатъчно неща, за да я включат. Тогава се чудят защо след няколко дни, когато петното вече е погълнато на 100%, дори най-висококачественото средство за отстраняване на петна, не може да се справи със замърсяването. В такива ситуации трябва да действате много бързо - не чакайте, а веднага измийте петното, докато не е стегнало. Ако се страхувате, че няма да можете да се справите, отидете на химическо чистене.

Моля, обърнете внимание: Ако петното не се е отмило от първия път, не гладете това изделие. В този случай вероятността петното да изчезне след следващото изпиране ще намалее значително.

Грешка 2: Разтъркване на петното. Не търкайте петното, ако спалното бельо е изработен от деликатни тъкани. Ако силно разтриете петното, особено върху фини, деликатни тъкани, влакната стават много тънки. В резултат на това материалът около замърсяването се захабява и тъканта изглежда износена. Незабавно изхвърлете идеята за почистване на петното с четка или твърдата страна на гъба. По-добре е да вземете хартиена кърпа или салфетка, да попиете мръсотията с лек натиск и след това да сложите изделието в пералнята, като настроите режима в съответствие с тъканта, от която е изработено.

Грешка 3: Третиране на петното, започвайки от центъра. Не третирайте цялото петно ​едновременно.  Ако третирате петното със специален агент, започвайки от центъра, е вероятно то да се разпространи в различни посоки и да увеличи диаметъра си няколко пъти, засягайки много по-голяма площ, отколкото първоначално. Да, може да избледнее, но ще стане просто огромно. За да избегнете това, започнете да третирате около краищата на петното, като се движите внимателно към центъра. Това ще намали риска от по-голямо замърсяване.


Източник: www.spalno-belyo.com

Споделяне:
admin

Румяна Колева

Не мога да се опиша като един от най-добрите създатели на съдържание, но със сигурност съм човек, който силно се отдава на това, което прави и го прави с много вложени чувства, в резултат на което често се получава нещо прекрасно...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap