Меню
FMedia
Бебешката количка – до каква възраст да я използваме

Бебешката количка – до каква възраст да я използваме

Още след първите дни на раждането ще почувствате необходимостта да ползвате бебешка количка. Това е една от най – значимите покупки за вашето мъниче. Тя ще ви съпътства навсякъде и ще се променя заедно с развитието на бебето. Огромният избор от варианти е в състояние да задоволи всеки вкус и прищявка.

Неоспорима истина е обаче, че една количка няма да е достатъчна. Бихте могли да се справите с многофункционален и трансформиращ се вариант. Но индивидуалните потребности на вашето дете и темповете на развитие ще диктуват действията ви.

Новородено

Тук нямате много възможности за избор. Независимо от вида на количката, кошът за новородено трябва да отговаря на строги условия за правилен растеж и развитие. Абсолютно легналата позиция е задължителна. Едва след няколко месеца ще може да помислите за по – изправено положение. Стабилността и функционалността са едно от първите качества, за които трябва да следите.

След годинката

Колкото повече расте детето, толкова по – любопитно и общително ще става. Смяната на позицията на седалката ще ви бъде от полза, когато дойде моментът, в който ще иска да опита всичко около себе си. Но все още крехката възраст предполага спането през деня. За да осигурите максимално удобство, ще ви е необходима легнала позиция за пълноценна почивка.

Според сезона

Видът на количката има изключително голямо значение според сезона, в който ще я използвате. Летните превозни средства на малчуганите са леки, отворени и компактни. Когато наближавате втора или трета годинка, ще има все по – кратки периоди на престой в количката. В много от случаите тя ще ви служи основно за достигането на парка и пренасянето  на багаж, пълен с принадлежности и играчки.

Зимните месеци изискват топло и закътано пространство. В допълнение ще ви трябва дебело покривало, с което да прикривате крачетата на детето. Пространството трябва да е достатъчно голямо, за да се събере и плътно одеяло.

Кой казва, че студеното време не е подходящо за разходки? Каляването е много важен процес в израстването на детето. Не го лишавайте от чист въздух и движение. Просто вземете необходимите мерки.

Развитието на всяко едно бебе е строго индивидуално. Използването на количка за активните и неуморни палавници може да се случва до около третата им година. Колелца, триколки и тротинетки могат успешно да заместят бебешките возила.

За други този период може да продължи почти до петата година от растежа. Необходимостта  от почивка и сън са строго индивидуални, а това е основното, което налага използването на количка. Наблюдавайте внимателно нуждите на вашето дете и му откликвайте с любов и разбиране. Всичко друго идва с времето си, независимо от нашите разбирания.

Споделяне:
admin

Румяна Колева

Не мога да се опиша като един от най-добрите създатели на съдържание, но със сигурност съм човек, който силно се отдава на това, което прави и го прави с много вложени чувства, в резултат на което често се получава нещо прекрасно...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap