Меню
FMedia
Ето как да предпазите къщата си от градушка

Ето как да предпазите къщата си от градушка

Градушката е една от най-вредните форми на времето, познати на човека. Населените места в цяла България отчитат многобройни бури с градушка годишно. Тази стихия дори присъства в литературата ни – всички помните поемата на Пейо Яворов...

И въпреки че бурите с градушки са кратки, те могат да причинят опустошителни щети на имуществото ви. Като се има предвид, че никога няма точно прогноза кога ще настъпи една градушка, най-добре е да сте предварително подготвени.

Като собственици на къща, вие непременно трябва да направите дома си защитен от градушка. Да, понякога това може да бъде обезсърчаваща задача. Но макар да няма защита, която да предпази дома ви на 100%, има начини да смекчите щетите.

Ето няколко от тях.

Идентифицирайте и отстранете опасностите и проблемите във вашия имот

Градушката сама по себе си може да бъде опустошителна за всеки имот. Тази разруха може да бъде умножена по съществуващите проблеми във вашия имот. Това не означава непременно повреда в конструкцията или други подобни проблеми; това може да означава опасности, за които първоначално не сте били наясно.

За да предотвратите повече щети и потенциална вреда в случай на буря с градушка, е добре да вземете предвид следните мерки:

Почистете вашите улуци. Редовното почистване на улуците може да предотврати излишни щети от наводнение.

Защитете външните си мебели. Можете да направите това, като ги преместите на закрито, в гаража си или ги покриете с брезент или одеяла.

Подрежете надвисналите клони. Бурята от градушка може да счупи клоните на дърветата, а падащите клони могат да счупят стъкла, да смачкат автомобилите ви и дори да причинят сериозни наранявания.

Инсталирайте капаци. Ролетките могат да добавят допълнителна защита при особено бурни градушки и да предотвратят счупени стъкла у дома.

Инсталирайте навеси, за да защитите вашите растения. Растенията и озеленяването могат да бъдат скъпи, така че защитата им може да ви спести много пари. Все пак без тях домът ви няма да е толкова красив.

Висококачествени материали

Първата ви отбранителна линия е вашият покрив, а здравината на вашия покрив се определя от силата и качеството на неговите керемиди. Инвестирайте в удароустойчиви, висококачествени такива, които са добре оценени за защита специално срещу градушка.

Макар че устойчивите на удар керемиди могат да струват повече, те също са изградени да издържат на скорост на вятъра до 110 mph, предпазвайки къщата ви от бури и виелици. В дългосрочен план спестявате пари и за разходи за поддръжка, тъй като покривът ви ще издържи по-дълго.

Някои керемиди дори са подкрепени с изключителни гаранции, така че не забравяйте да обмислите тази опция, когато мислите за защита от градушка.

Застраховка, застраховка, застраховка

Дори при цялата защита, която можете да осигурите за вашия имот, пак могат да възникнат неочаквани проблеми. Щетите са неизбежни, тъй като няма начин да се предскаже кога ще се случи буря от градушка. В случай, че част от имуществото ви се повреди, застраховката може да ви помогне финансово и да ви подготви за най-лошото.

Уверете се, че сте проверили политиката на избраната от вас застрахователна компания и имате покритие за щети от бури.

Заключение

С многото промени в моделите на времето е трудно да се определи кога ще бъде следващата голяма буря и колко лоша ще бъде тя. Във всеки случай вероятно ще ви изненада и ако сте се подготвили за най-лошото, тогава просто може да преминете през него с възможно най-добрия резултат. А когато говорим за такъв тип бури, освен заздравяване на къщата и сключване на застраховка, най-добрият начин да се предпазите е като закупите за вашия дом специална защита. Потърсете в Google коя е най-добрата за мрежа против градушка цена и си я купете!

Споделяне:
admin

Румяна Колева

Не мога да се опиша като един от най-добрите създатели на съдържание, но със сигурност съм човек, който силно се отдава на това, което прави и го прави с много вложени чувства, в резултат на което често се получава нещо прекрасно...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Copy link
Powered by Social Snap