Меню
FMedia
Топ съвети за купуване на правилното спално бельо

Топ съвети за купуване на правилното спално бельо

Качественото спално бельо може да бъде разликата между блажен сън и една нощ, прекарана в безсъние и въртене, докато тревожно разигравате в ума си събитията от деня.

И все пак намирането на добър комплект е почти толкова трудно, колкото намирането на сродна душа. Ето защо трябва да се запознаете с тези съвети за закупуване на правилното спално бельо.

Вижте първо тях, а после се разровете в интернет за най-подходящия и най-изгодния за вашата спалня комплект!

Броят на нишките има значение

На теория, колкото по-голям е броят на конците, толкова по-стегната е тъканта, което води до по-траен и по-дълготраен продукт. Трябва обаче да се отбележи, че някои производители използват слоеве за изкуствено надуване на броя на нишките.

Пластът като термин е броят на нишките, навити заедно в едно. Повечето висококачествени спални чаршафи и завивки са направени с един слой, но в някои случаи производителите правят двуслойни, за да удвоят числата и да увеличат броя на конците.

Помнете, че е препоръчително да изберете най-голямото число, което можете да получите в един слой.

Избор на завивки, възглавници и чаршафи

Един от най-често срещаните въпроси сред потребителите за завивката - а именно, какво всъщност е завивката и защо се нуждае от покривало?

Одеялата също се вмъкват в калъфка, която има серия от копчета или затваряне с цип и може лесно да се свали за пране. Често се бърка с одеяло, което е само едно парче без подвижно покритие.

Мнозина се отказват от чаршаф, ако използват завивка, тъй като завивката често е лесна за пране. Но ако някой път новата ви завивка не се побере в пералнята или пък има петно, което отказва да си отиде, тогава вероятно ще преосмислите нуждата си от калъфка за вашата завивка.

А какво ще кажете за тази завивка - трябва ли да изберете синтетичен материал, пера или пух? Ако се спрете на материала птици, знайте, че перото може да раздразни. Чистият пух е по-топъл и по-скъп.

Не сте сигурни дали е време да смените възглавницата си? Ето как да разберете: Сгънете възглавницата наполовина. Ако пружинира обратно и се върне към изходната си позиция, възглавницата все още е в отлична форма. Ако това не стане, възглавницата трябва да замине на боклука­­.

Сезонни корекции

Някои промени в спалното ви бельо могат да се очакват през зимата и лятото. Покривалата и юрганите обикновено се използват през по-топлите месеци, тъй като те са с по-малко тегло и често се сгъват и оставят в долната част на леглото, като се използват при нужда.

Одеялото е добро решение за тези, които искат да рационализират пазаруването и наличността си от завивки. Одеялата се предлагат в различни дебелини, което ви позволява да изберете най-подходящия за вашия климат.

Иначе не е необходимо чаршафите да се сменят според сезонните температури. Въпреки това, памучният материал е най-добрият избор за целогодишна употреба, тъй като с него чаршафите остават хладни през топлите месеци и все още са меки и топли, когато дойдат по-хладни месеци.

Материални проблеми

Ако сте имали достатъчно безсънни нощи, то вероятно знаете колко важен може да бъде правилният материал. В крайна сметка вашето решение се свежда до личните ви предпочитания. Ето кои са някои от възможностите:

  • памук, който ви дава удобно и свежо спално бельо;
  • сатен, при който допирът до кожата е много нежен;
  • оксфордски стил, препоръчителен за по-студен климат;
  • фланел: мек и уютен, този материал ви поддържа в кондиция през най-студените нощи.

Е, готови ли сте за шопинг?

Споделяне:
admin

Румяна Колева

Не мога да се опиша като един от най-добрите създатели на съдържание, но със сигурност съм човек, който силно се отдава на това, което прави и го прави с много вложени чувства, в резултат на което често се получава нещо прекрасно...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Copy link
Powered by Social Snap