Меню
FMedia
Заслужава ли си стъкления протектор за телефон?

Заслужава ли си стъкления протектор за телефон?

Ако искате да защитите телефона си, може би се чудите дали стъклен протектор е добра идея. Стъклените протектори са по-издръжливи от други видове и са по-удобни за държане. Те обаче задържат топлина и струват повече от обикновен протектор за телефон. Ако обмисляте стъклен протектор, помислете за начина си на живот.

Стъклените протектори са устойчиви на напукване

Стъклените протектори се поставят на дисплея на телефона и са изработени от закалено стъкло. Тяхната функция е да поемат удара при изпускане или допир с твърда повърхност и да предпазят екрана на телефона от счупване и напукване. Освен това, заради самия материал на тези протектори, те също не се напукват лесно и гарантират дълъг живот на устройството и безопасна употреба.

Те се усещат удобно в ръката ви

Стъклените протектори са чудесен вариант да предпазите телефона си от изпускане. Важно е да знаете, че те са направени така, че да не затрудняват тъч скрийна и да не изискват повече усилия да работите с телефона си, отколкото ако той е без защита. Протекторът не променя чувствителността на телефона, нито пък цветовете на екрана му. Освен това, не позволява отблясъци, и изобщо, по никакъв начин не пречи на нормалната употреба на смартфона.

Как се поставя стъкления протектор?

Макар да ви изглежда трудно, всъщност поставянето на стъклен протектор в домашни условия е много лесно и отнема само няколко минути. Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете правилния протектор за вашия телефон. Имайте предвид, че тези аксесоари не са универсални и е нужно да търсите подходящ точно за вашия модел смартфон.

В комплекта, който ще закупите, ще откриете мокра кърпичка, която е напоена с алкохол. С нейна помощ трябва да почистите екрана добре от петна и различни замърсявания. Постарайте се, защото може да останат замърсявания, които да попречат на лепилото да се задържи.

Наред е премахването на прашинки и сухи замърсявания. В зависимост от комплекта, ще намерите или лепкава или микрофибърна кърпичка, с която да го направите. Отново отделете достатъчно време, за да не остане нито една прашинка под протектора.

Тук вече идва същинското поставяне на протектора. Хванете го в двата края и го доближете максимално до телефона, за да прецените дали съвпада точно и дали ще го поставите където трябва. След като сте сигурни, че е така, поставете протектора и притиснете първо от единия край, а след това от другия. Воала, вашият телефон е защитен!

Ако ви се струва трудно и се съмнявате във възможностите си, можете винаги да се доверите на професионалист. Например, магазин Mlgroup в град София предлага не само различни протектори за телефони, но и монтаж, за да ви улесни максимално.  

Споделяне:
admin

Румяна Колева

Не мога да се опиша като един от най-добрите създатели на съдържание, но със сигурност съм човек, който силно се отдава на това, което прави и го прави с много вложени чувства, в резултат на което често се получава нещо прекрасно...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.