Меню
FMedia
Информирани и подготвени: Какво да очакваме при първа лазерна епилация

Информирани и подготвени: Какво да очакваме при първа лазерна епилация

Притесненията на дамите обикновено са свързани с наличието на болка и евентуалните рискове

Много от дамите, които вече са се подлагали на лазерна епилация, са си задавали същите въпроси, преди да се запътят към козметичния салон. Какво представлява самата процедура? Има ли траен ефект от нея? Болезнена ли е? Какви могат да са рисковете от нея?

Често страхът е провокиран от непознатата ситуация, което е основната причина за усещане на каквото и да е неудобство.

Принцип на действие

Няма нищо магическо в самата лазерна епилация – тя функционира на базата на прост физичен принцип. Обекти с тъмен цвят поглъщат светлината и се трансформират в топлинна енергия. Космите на повечето хора са по-тъмни, отколкото е цветът на кожата им. Когато избръснатата кожа се освети с лазер с подходяща дължина на вълната и съответната мощност, се създават условия за унищожаване на фоликула.   

Не е вредно, нито опасно, а ползите от нея безспорно са много. Всяка жена, която се е избавила от окосмяването, е наясно с това“, гласят мненията на онези, които оценяват положително този съвременен естетичен метод. 

Професионален подход

Освен вълненията, свързани с какво е чувството да се подложим на лазерна епилация, едно от най-важните неща, които се питаме, е дали сме се доверили на правилните специалисти. За целта трябва да проучим обстойно тяхната квалификация и подготовка в сферата на медицината. Не можем да оставим тялото си в ръцете на някой, който няма необходимия опит. Експертите знаят как да очертаят зоните, които ще се обезкосмяват по начин, удобен за епилиране и същевременно да не се пропускат места с окосмяване.

Отделете си време, за да се информирате в клиниката или в салона, към който сте се насочили. С каква апаратура разполагат, какви са възможностите й и очакваните резултати – това са темите на дневен ред, изискващи вашето внимание. Модерните технологии гарантират почти безболезнена процедура, тъй като са снабдени с охлаждащи механизми.

Първоначалната консултация никак не е излишна. Дори могат да ви предложат тест, за да се уверите и запознаете с евентуалните реакции на кожата си. Така ще може да зададете въпросите си лично и да получите необходимото спокойствие.  

Бикини зоната е едно от местата, които дамите най-често избират да обезкосмят с помощта на лазер. За разлика от всички останали начини на премахване на космите, при този няма неприятно усещане, парене, болка или дискомфорт. След лазерната епилация зоната може да се намаже с крем, богат на алое вера или пантенол, за да се възстанови бързо.

За дамите, които искат да премахнат мъхчетата от лицето, е полезно да научат, че не трябва да имат грим по време на процедурата. Разбира се, не е проблем той да се отстрани непосредствено преди самата лазерна епилация. Възможно е да се появи леко зачервяване, защото кожата по лицето е сравнително по-чувствителна от тази по останалата част от тялото.

Най-много представителки на нежния пол избират да се подложат на лазерна епилация само за краката. Със сигурност обаче, не е малък процентът на онези, които обезкосмяват по този начин цялото си тяло. Времето, за което се случва това, е около 40-50 минути.

Подготовка преди началото

Поне 20 дни преди процедурата не бива да епилирате космите си чрез кола маска, пинсета или уред. Това не трябва да ви тревожи, защото може да си позволите поне да ги бръснете или да използвате крем с такова действие, както и да ги подстригвате. Идеята е само косъмът да не бъде отскубван от основата си. Така ще си гарантирате условия за успешна процедура по лазерна епилация.

Реакция на кожата

Всеки тип кожа реагира по различен начин и при някои е възможно да се появат зачервявания след лазерната епилация. Медицинските лица обаче обясняват, че обикновено те изчезват в рамките на 24 часа.

През следващите дни може да наблюдавате следното. Част от космите изглеждат като черни точки, които избледняват след около две седмици, а други ще продължат да растат, но и да падат без намеса от ваша страна. Сроковете при вторите са ориентировъчни и са съобразно третираните зони по тялото.

Фактори, с които да се съобразим

Епилирането с лазер е най-ефикасният начин за премахване на косъмчетата. Подходящо е както за жени, така и за мъже.

Трябва обаче и да се съобразим с някои фактори, за да имаме по-стабилна основа за желания ефект:

  • Почивка от месец след излагане на слънце или солариум;
  • Придружаващи заболявания или вредни навици;
  • Контрол на качеството и компетентността на медицинския персонал;
  • Възможностите на използваната техническа апаратура.
Споделяне:
admin

Лина Максимова

Здравейте! Като при всеки автор писането е удоволствие за мен. Още по-приятно е, когато статиите достигат до сърцата на читателите, улесняват живота им и им носят практични ползи. Създавам съдържание, което предлага поглед към различни сфери от живота. Бих се радвала, ако оправдая доверието Ви, за да се "срещнем" отново на сайта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap