Меню
FMedia
5 тоалета за малкото ви момиченце по време на изолацията вкъщи

5 тоалета за малкото ви момиченце по време на изолацията вкъщи

Децата трудно приемат мисълта, че трябва да прекарат доста дни вкъщи, но винаги може да ги изненадате

Какво правят вашите деца, когато са принудително затворени вкъщи? Оцветяват, танцуват, гледат филмчета и след няколко часа вече им доскучава, търсейки компанията ви.

Ако въпреки карантината, на вас ви се налага да работите дистанционно, отглеждането на дете в този период се превръща в истинско предизвикателство. Трябва да се примирите и да разпределяте деня си така, че да отделите внимание и на малкото си момченце или момиченце.

Когато говорим за дамите, те обожават да влизат в ролята на принцеси, а принцесите затова са принцеси, за да бъдат винаги на ниво. Осигурете им едно вълшебно приключение, за да почерпят вдъхновение и да пренесат тази игра към куклите и плюшените си мечета. Може би така ще успеете и вие да си осигурите спокойствие през следващите няколко часа.    

Бебешки дрешки за момиченце, с помощта на които те да се озоват в света на приказките:

  1. Тематично парти

Ако момиченцето ви вече има свой любим герой, може бързо да го запалите по идеята. Предложете да направите заедно костюм или се снабдете с копие на рокля от анимацията. Аксесоарите също не са за подценяване, но не е нужно всичко да купувате, бъдете креативни и покажете на детето, че вложените усилия си заслужават.

Дори да не откриете същия тоалет, винаги може да комбинирате варианти – блузка с Мини Маус например и клинче в подходящ тон.    

  1. Балерина

Всяко момиче поне веднъж в живота си е мечтало да бъде балерина на сцена. Ако вече не сте го записали и сте пропуснали тези часове, сега може да му устроите една чудесна възможност за изява. Балеринките, които посещават уроци, със сигурност също ще са трогнати от жеста, защото приятелките и учителката вече им липсват.

Какво ви трябва? Пачка, туфли и пухче за кок.

В случая може да импровизирате и да замените професионалното облекло с подобно на него. Всяка тюлена пола или рокличка би била перфектна, за да може детето ви да се почувства като истинска балерина.

За по-малките момиченца може да използвате само боди и чорапки, но не забравяйте да пуснете за фон класическа музика или любима за вас опера, на която ще се насладите заедно. Порасналите пък ще бъдат щастливи да репетират, гледайки видео клипове, до които има свободен достъп в мрежата.

  1. Бал на принцесите

Ако през лятото сте канени на сватба, малкото ви момиченце скоро ще е шаферка. Дори да не сте, винаги може да си представите, че това ще се случи някой ден. Ето сега е моментът за бал на принцесите. Отворете онлайн магазините, от които обичате да пазарувате и изберете най-празничната рокля, по възможност с пайети.

Докато пристигне пратката, съобразете предпочитанията на детето и му предложете друга, с която разполагате в момента. Обмислете прическата, диадемата, панделките, обувките, както и всичко, което е нужно за една малка принцеса.

  1. Сбъднете мечта

Вероятно знаете, че всяко момиченце има голяма мечта – да бъде като своята майка! Това е част от естественото развитие на децата, те искат да копират големите, да обличат техните дрехи, да стоят пред огледалото и да вършат техните ежедневни задачи. В зависимост от желанието на дъщеря ви, превърнете това забавление в полезно занимание. Възложете част от задълженията си на нея, които не биха я затруднили според възрастта й – било то сгъване и прибиране на пране, сортиране на чорапи и бельо, сервиране на масата и т.н.

Като допълнение нека да е преобразена в подобие на вашето облекло или нещо, което вече ми е малко и би било подходящо да сложи самата тя. Имате широко поле за експерименти, без да забравяте да се вслушвате и в мнението на детето, все пак това е неговата игра.

  1. Рок звезда

Ако мама е фен на рок музиката, няма да е трудно и детето да се превъплъти в парти костюм в този стил. Организирайте маскен бал, като включите арсенал от черна рокля, късо клинче и кожено яке. Не пропускайте тъмните слънчеви очила и някоя гривна за разкош. Черният цвят изобщо не бива да ви плаши, защото той също намира място в детското облекло.   

А ако вече имате у дома микрофон за караоке, може да възложите творчески проект на порасналото си момиченце - да подготви концерт за семейната вечеря. Забавлението е гарантирано!

Споделяне:
admin

Лина Максимова

Здравейте! Като при всеки автор писането е удоволствие за мен. Още по-приятно е, когато статиите достигат до сърцата на читателите, улесняват живота им и им носят практични ползи. Създавам съдържание, което предлага поглед към различни сфери от живота. Бих се радвала, ако оправдая доверието Ви, за да се "срещнем" отново на сайта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Copy link
Powered by Social Snap