Меню
FMedia
Папийонките – как да си изберем

Папийонките – как да си изберем

Наръчник на джентълмена

Да, прочетохте правилно, пише се папийонка, не папионка. Но, не сме тук да говорим за правопис, тук сме за да ви помогнем при избора на папийонка. Правописа... оставям на учителката по български език от 5-ти клас.

Може би ви предстои важно събитие – сватба, бал, официална вечеря или просто искате да разнообразите гардероба си. След бърз оглед на хората около вас, модели и няколко знаменитости, се спряхте на брата на вратовръзката. Нека разгледаме няколко от основните видове и форми и после ще поговорим как да ви облечем за предстоящото събитие.

Внимание – възможно е след прочитането на този наръчник за мъжки папийонки да станете още по-готини. Не поемем никаква отговорност, ако някоя млада девойка ви се нахвърли и причини вреда.

1. Видове папийонки

  • Self-tie bowtie или свободна папийонка, е тази, която трябва да завържем сами. Поръчваме я като лента я правим папийонка. Тя е класическата  и се предпочита, защото седи по-естествено от другия вид. Разбира се, ако не можете да я вържете правилно, няма да изглежда толкова естествено. Ако сте начинаещ, може би другия вид е по-подходящ.
  • Pre-tied bowtie, предварително завързана. Това е по-лесният вариант, където не трябва да се притесняваме за формата, защото папийонката е предварително направена. Просто я слагаме около врата, нагласяме дължината и сме готини...
  • Допълнително – Дървена папийонка – това е за тези от нас, които се чувстват по-екстравагантни. Тя внася една чудатост и свежест в облеклото. Също така, няма да се притеснявате, че формата й ще се промени.

2. Форми на папийонки

  • Butterfly - пеперуда – тя е най-разпространения модел. Подходяща е за всякакви събития и тоалети.
  • Big butterfly – голяма пеперуда – е същата форма само че, по-голяма. Тя е по-подходяща за по-официални поводи и облекла. Също така би ходила повече на големите или едри господа, а не на по ниските и финни.
  • Batwing – Прилепови крила? – понеже името е прекалено странно, когато е преведено ще я наричаме – Права папийонка – тя е най-малката на размери от всички. Някой хора приемат, че е по-кежуал, но всъщност е класическа и може да се носи както на официални, така и за по-ежедневни поводи.
  • Diamond – диамант – още една класическа форма подходяща за всякави събития.

3. Размер

Когато купувате папийонка, не се притеснявайте за размера. Всяка една от папийонките ще ви стане. Ако вземете свободна, ще можете да я нагласите спрямо врата си. Ако вземете предварително завързана, каишката около врата може да се удължава или скъсява.

4. Поводи

Сега е времето да ви облечем за предстоящия повод. Помнете, че ще има разлика в избора на папийонка от това дали отивате на сватба, или на по-неофициално събитие (някой сватби може да са по-неофициални). Отдолу са 3 категории поводи и подходящите за тях видове.

  • Официални – не, не са дискотеките петък вечер – поводи като сватби или други събития където избягваме ярките цветове и се придържаме към класическата визия. Бяла, черна или разновидности на тези цветове са вашия избор тук. Материалът – за предпочитане коприна, но памук е много добро решение също. Най-добре ще е ако изберете свободната папийонка и я вържете.
  • Полу-официални – тук можете да се поразпуснете и да експериментирате с различни шарки и цветове. Но все пак бих посъветвала да заложите на семплите тонове.
  • Кежуал – ежеднвевно - тук няма правила, ако сте достатъчно смели да носите папийонка в ежедневното си облекло, не аз, а вие трябва да ме съветвате. Тук е мястото за ярки цветове и шарки.
папийонка

Не забравяйте да съгласувате избора си на папийонка със събитието, на което ще я носите. С цялостната визия и размери. Също така е много важно да се чувствате комфортно с нея. Толкова да е приятна, че да се забавяте, когато минете покрай огледало.

Опитайте...

Споделяне:
admin

Румяна Колева

Не мога да се опиша като един от най-добрите създатели на съдържание, но със сигурност съм човек, който силно се отдава на това, което прави и го прави с много вложени чувства, в резултат на което често се получава нещо прекрасно...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Copy link
Powered by Social Snap