Меню
FMedia
Какво да не казваме по време на интервю за работа

Какво да не казваме по време на интервю за работа

Интервюто е най-важният елемент от процеса на набиране. Това е моментът, в който имате възможност да се представите и да разширите това, което е във вашето CV. Най-често първата задача е да разкажете нещо за себе си. Тук трябва да сте особено предпазливи, защото сами можете да се поставите в неизгодна ситуация и да направите неправилно впечатление.

Какво да не говорим за себе си по време на интервюто за работа?

Преди да отговорите на въпроса какво да кажете в интервю , нека първо ви дадем няколко съвета какво да запазите за себе си.

Въпросите, които са отворени по време на интервюто, са много важни. Почти всяка среща започва с кратка, на пръв поглед проста молба: „Моля, кажете ми нещо за себе си“. От една страна, такова начало е за облекчаване на напрежението, но също така стартира процеса на събиране на информация за потенциален служител. На първо място, запомнете с какво да НЕ започвате:

- Възраст, образование и т.н. - работодателят го вижда в автобиографията, не започвайте с изречението „Аз съм 25-годишен възпитаник на Икономическия университет“ - не предоставяте никаква допълнителна информация с това изявление.

- Семейно положение, брой деца - частни области от живота ви не трябва да се обсъждат. Ако обаче сте ги отгледали сами, не се учудвайте на въпроса как мислите да балансирате грижите за децата и работата.

- „Безработен съм“ - началото е не само песимистично, но и трагично. Избягвайте да започнете разказ за себе си по този начин, това може да предполага липса на ентусиазъм или примирение.

- Очевидно - не започвайте с „млад съм / търся работа“, напълно е ненужно.

- „Аз съм весел, съпричастен, комуникативен и креативен“ - списъкът с функции не звучи добре. Въпреки че трябва да опишете себе си в автобиографията или мотивационното писмо в суперлативи , отварянето на презентацията по този начин не се отплаща. Нека работодателят сам прецени дали сте симпатичен.

Споделяне:
admin

Румяна Колева

Не мога да се опиша като един от най-добрите създатели на съдържание, но със сигурност съм човек, който силно се отдава на това, което прави и го прави с много вложени чувства, в резултат на което често се получава нещо прекрасно...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.