Меню
FMedia
Работа от вкъщи: Как да подобрим преживяването?

Работа от вкъщи: Как да подобрим преживяването?

Светът, в който живеем, се промени значително в последните няколко месеца заради глобалното разпространение на коронавируса. Строгите ограничителни мерки, въведени с цел ограничаване броя на заразените, доведоха до това не малък брой хора да работят от вкъщи. За нашите географски ширини понятието “home office” по-скоро беше изключение, отколкото масова практика. В последните месеци все повече хора търсят начини да се приспособят с работата от вкъщи, тъй като тя крие своите предизвикателства. За да ви помогнем да подобрите цялостното преживяване и продуктивността си, в тази статия обобщаваме няколко практични и полезни идеи.

Обособете отделно кътче за работа в дома си

Да работите в леглото или от кухненската маса има някои сериозни недостатъци. На първо място, липсата на обособено работно пространство създава хаос. Освен това, тези места вече си имат своето предназначение, което е свързано със съвсем други асоциации - работа, сън и т.н., а това прави концентрирането върху задачи по-трудно.

Спестете си всички тези трудности и намалените нива на продуктивност, като обособите малко кътче в дома, което да е предназначено единствено за домашен офис. Комфортно бюро с няколко шкафчета  и достатъчно място да подредите работните си принадлежности е повече от достатъчно. Така всеки път, когато седнете зад бюрото, психологически вече ще сте се настроили за началото на работния ден.

Надградете хоум офиса за повече комфорт и удобство

Вероятно не всеки иска да инвестира голяма сума в изграждането на работно място вкъщи, но имайки предвид глобалната ситуация, почти сигурно е, че на много хора ще им се наложи още дълго време да не посещават офиса. За да се чувствате комфортно, докато работите от вкъщи, има няколко допълнителни неща, които биха ви помогнали.

На първо място - удобен стол. Това не е толкова инвестиция, свързана в интериора, а по-скоро с вашето здраве и комфорт. Все пак ще прекарвате часове наред в работа, то поне си осигурете удобен стол, който да поддържа гръбначния стълб в правилна позиция.

Подходящото осветление също е важно. Ако имате възможност, позиционирайте домашния офис кът близо до прозорец. В случай, че ви се налага да работите до късно, компактна настолна лампа ще свърши чудеса за вас.

Не приемайте понятието “home office” твърде буквално

Ако вече ви е омръзнало да работите от вкъщи или пък това се е оказало нелека задача, има и други варианти. Някои хотели у нас вече предлагат опция да наемете стая или апартамент, който да използвате и като домашен офис. Бонусът е, че може да изберете модерен хотел, ситуиран сред природата и да се насладите на качествена почивка и релакс, докато едновременно с това вършите всичките си работни задължения. Казано накратко, това е една отлична възможност да съчетаете полезното с приятно и да бъдете продуктивни.

Ако тази възможност е прикляква вниманието ви, пакетът “Home Office” на  Ruskovets Resort предлага чудесна възможност да пренесете работното си място в планината, където да се насладите на красивата природа, модерен спа център и вкусна храна. Повече информация ще откриете тук: https://ruskovets.com/offers/%d0%bf%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d1%82-home-office/

В заключение може да обобщим, че не винаги имате контрол върху обстоятелствата, които ни за заобикалят, но винаги имаме избор как да реагираме на случващото ни се. Затова потърсете оптималния вариант за вашия домашен офис - било то вкъщи или в планината, важното е да се чувствате комфортно и да вършите задачите си ефективно.

Споделяне:
admin

Румяна Колева

Не мога да се опиша като един от най-добрите създатели на съдържание, но със сигурност съм човек, който силно се отдава на това, което прави и го прави с много вложени чувства, в резултат на което често се получава нещо прекрасно...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap