Меню
FMedia
Приключения за деца в Родопите през 2022

Приключения за деца в Родопите през 2022

Родопите са чудата планина, но в хубавия и различен смисъл на думата. Тя е изпълнена с величествена природа, множество защитени природни и животински видове, борови гори на по хиляди години, паркове, които пазят и съхраняват изчезващото, но и много история и величие. Родопите предлагат и множество забавления, както за млади хора и компании, така и за семейства с малки деца. Все пак няма нищо по-хубаво и ценно от незаменимата детска усмивка и пламъка в очите им. Затова сега ще разгледаме къде да заведете малчуганите, за да могат да се забавляват от сърце и да искат отново и отново.

Въжен парк, край хижа Здравец

Това е едно вълнуващо място, изпълнено с приключения за малки,  и за големи.

Местоположение

Въжен парк се намира в близост до еко хотел Здравец. Разположен е сред боровата гора и чист въздух, далеч от града и шума. За да стигнете до него поемате към село Марково, на 2 км от град Пловдив. А след него се намира и Въжен парк.

Поляните около хижа Здравец са любимо място за отдих през лятото, защото може да избягате от сивото ежедневие и да сте със семейството си, да си устройте пикник и да се забавлявате, а през зимата- ви трябва само една шейна и усмивките са гарантирани.

Самият въжен парк предлага множество забавления като изградена стена за катерене, въжени мостчета и атракциони за катерене. Всички те са обезопасени, така че сигурността е гарантирана.

Най-голямата атракция е въжения тролей, който е са смелчаци. С дължина е 50 метра, а до Вас неотлъчно е опитен инструктор, който да помага и дава съвети. За най-малките има и поставен батут и детски надуваем замък.

Горски парк Амзово

Това е поредното китно място, което ще ви откъсне от ежедневието и ще Ви подари незаменими емоции на цялото семейство.

Местоположение

Парк Амзово се намира в Родопите, в близост до град Смолян. За да стигнете до него поемате към посока града, оттам към махала “Станевска” и след 2-3 км вдясно от пътя ще видите табела за парка.

Описание

Паркът е изграден от доброволци преди 4 години, които влагат лични средства и труд, за да Ви подарят наслада.

В парка са изградени въжена градина,а трасетата са с различна трудност.

Има и два въжени тролея, които са предназначени за възрастни, а другият- за деца.

Навсякъде са поставени дървени къщички и така малките ще се чувстват като истински изследователи и ще научават за природата и заобикалящия ги свят. Има и дървени стълби, качвайки се по които, се откриват гледки към Снежанка и лифтовете.

В парк Амзово ще се чувствате като у дома си. С дървени кътове с пейки и маси, за да отпочинете и хапнете, както и чешма с изворна вода.

Отскоро се провеждат там и детски лагери, така че мястото се оглася от детски смях и купища усмивки.

В близост, ако желаете можете да посетите и Алпийски тролей,в близост до Чепеларе.

Планетариум в Смолян

Чудно и китно място, което бързо се превръща в любимо за семействата с малки деца, и то в сърцето на града.

Местоположение

Намира се в град Смолян, а към него има и изграден паркинг.

Описание

Планетаруимът е най-големият у нас с народна астрономическа лаборатория. Там се извършва и научна дейност, затова често е посещаван от учени от БАН, но и от чуждестранни.

За децата обаче се превръща в любимо място, защото те искат да бъдат като малкия принц и да видят звездите. Тези малки точици на небето, които съзираме само при хубаво време, сякаш оживяват в залата със звездното небе. Могат да се разграничат различните съзвездия като малката и голяма мечка, млечния път и да се чуе вълнуващия разказ за тяхното създаване, живот и начина им на отделяне на светлина, която да достига до нас толкова силна и ярка. Времето минава неусетно и вълнуващо за всички членове на семейството.

Плиоценски парк Дорково

Това е българската версия на Джурасик парк и е предпочитано място за големи и за малки.

Местоположение

Намира се край село Дорково, като за да стигнете до него има поставени обозначителни табели. Билетът важи и за посещение на крепостта Цепина.

Описание

Това е голям парк и природонаучен музей, в който динозаврите, живели преди милиони години, сякаш оживяват. Може да видите какъв начин на живот са водили, с какво са се хранили, страшните звуци, които са издавали, както и техни макети. Най-впечатляващ е на мастодонта, с височина почти 4 метра.

В този парк ще забравите за проблемите и ежедневието и ще се пренесете в друг отминал свят.

Заключение

Родопите са един приказен свят, който крие толкова много забавления, в съчетание с история и повод да се гордеем, така че остава само да приготвим раниците си, удобни обувки и да потегляме. Да не забравяме и фотоапаратите си, за да запечатаме усмивките и незабравимите спомени.

Още за Родопите на: https://rodopi.travel/

Споделяне:
admin

Румяна Колева

Не мога да се опиша като един от най-добрите създатели на съдържание, но със сигурност съм човек, който силно се отдава на това, което прави и го прави с много вложени чувства, в резултат на което често се получава нещо прекрасно...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Copy link
Powered by Social Snap