Меню
FMedia
Разумна мярка срещу Covid-19: Личната хигиена и маските са основното ни оръжие

Разумна мярка срещу Covid-19: Личната хигиена и маските са основното ни оръжие

Нашето съвремие ни поставя пред множество изпитания. Замърсяване на околната среда, глобално затопляне, нарушаване на екосистемите чрез изчезването на някои видове животни… Поредното предизвикателство, пред което е изправено човечеството, са вирусите. Те са все по–устойчиви и опасни, а понякога могат да нарушат и естествения ни ритъм на живот.

Няма данни за възникването на първите вируси, но те са се развивали успоредно с напредъка на човечеството. По хора и животни, през време на различни епидемии, те мутират и променят своята структура така, че ние винаги сме уязвими. Човешкият организъм не им остава длъжен и настройва имунитета си, за да е в състояние за ответна реакция. Все пак се изисква време до постигането на подобен баланс. И докато настъпи дългоочакваният момент, ние трябва да се научим да живеем с угрозата от заразяване.

Как да се предпазим

Носенето на предпазни средства и високото ниво на лична хигиена си остават незаменими при предотвратяването на болестите. Дезинфекцията трябва да стане нещо неделимо от вашия живот.

След всяко прибиране у дома, първата ви задача е да измиете щателно ръцете си. Редовното почистване на микробите от често използвани повърхности, като брави и ключове, може да има решаващо значение.

Не пропускайте и чантите. Те са нещо, което държим постоянно. Кой друг предмет е толкова често в контакт с ръцете ни? Ръкавиците за еднократна употреба са частично решение, но основното, без което не трябва да си позволявате контактуването с други хора са предпазните маски за лице.

Последните няколко месеца това стана не само необходимост, но и модерен вариант да покажете още една част от своята индивидуалност. Разнообразните модели се стремят да развеселят иначе не толкова веселите прогнози. И може би е добре да ги приемате като част от тоалета, отколкото като начин за предпазване.

Какво представляват

Всяка една маска за лице с филтри предлага допълнителна защита поради своята конструкция. Не само, че можете да я използвате многократно, а това ви спестява постоянното вложение на средства и ви осигурява повече надеждност, благодарение на филтрите, които съдържа.

Памучната повърхност не възпрепятства свободното дишане на кожата. А филтрите имплантирани в сърцевината на маската улавят и малките замърсявания. Смяната им е изключително лесна, а заедно с редовното изпиране, имате гаранция за правилното функциониране на предпазното приспособление. След като си набавите любимия нюанс, винаги може да се заредите с допълнителен комплект филтри и да се движите необезпокоявани сред хората.

На пазара бихте могли да откриете още много продукти с подобно предназначение, но каквото и да изберете, от маска няма как да се лишите. Дори и да сте от смелите, които не смятат, че имат нужда от защита, задължителната употреба в затворените помещения налага тяхното използване.

Погледнато обективно маските са лесни и бързи за поставяне. Шаловете могат да се изхлузват, щитовете ограничават свободата на движение, докато маските в един момент се превръщат в незабележим аксесоар, който дори не усещаме.  

Важното е да бъдете последователни и да спазвате задължителните норми за ваша собствена безопасност. Целта е да останете здрави и позитивни. Неусетно ще преминем и през този етап, което ще е още едно доказателство за издръжливостта на човешката раса.

Споделяне:
admin

Лина Максимова

Здравейте! Като при всеки автор писането е удоволствие за мен. Още по-приятно е, когато статиите достигат до сърцата на читателите, улесняват живота им и им носят практични ползи. Създавам съдържание, което предлага поглед към различни сфери от живота. Бих се радвала, ако оправдая доверието Ви, за да се "срещнем" отново на сайта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap